Management of the Traumatized airway, Jain et al. 2016

The traumatized airway

Artikelsammanfattning av Pierre Sundin:

En kort, relativt ny översikt, som ger en snabb och bra uppdatering. Man märker att det är fyra författare då man i artikeln inte riktigt kan bestämma sig för inställningen till FOB (fiberoptic bronchoscopy) vs VL (videolaryngoscopy) vs DL (direct laryngoscopy) samt vakenintubation vs RSI.

Min inställning är klar; FOB är en sällanvara på traumarummet (mycket sällan till och med) RSI ska vara den klart dominerande tekniken även vid ansiktsskador. VL vinner alltmer plats och farhågor om att blod ska omöjliggöra VL besannas sällan. Därtill väljer man med fördel VL med Macintoshblad som första approach och får därmed två tekniker i ett! Old school DL med Macintoshblad är fortfarande ett starkt alternativ.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: