Front of neck access: Akut koniotomi

NAP4 visade att den metod som har störst lyckadfrekvens vid en can’t intubate, can’t ventilate situation är en kirurgisk luftväg. Den metod som rekommenderas i akuta fall kallas populärt för ”scalpel-finger-bougie cricothyrotomy”:

Annons

4 kommentarer på “Front of neck access: Akut koniotomi

Add yours

    1. Ja det borde ha varit ett rimligt alternativ. Ett argument som har framförts är att med tub i halsen måste man vara sederad/sövd och då kan man inte följa vakenhet/neurologi. En annan möjlighet hade varit att klippa upp ståltråden profylaktiskt, så att man v.b. kunde ventilera/intubera.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: